Hvordan teste kreft uten å bryte

Kreftscreeningstester er ganske enkelt forsøk på å oppdage kreft på et tidlig stadium for å øke sjansene for full bedring før det er for sent. Det er generelle krefttester for å oppdage tegn på kreft i kroppen din og andre spesifikke tester for å oppdage visse typer kreft. Den nøyaktige typen kreftprøve du bør gjøre, avhenger av kreftrisikogruppen du er i.

Hva er risikoen min for å få kreft?

Det er tre typer kreftrisikogrupper:

Lav risiko (<15% livsrisiko) Middels risiko (15% – 20% livsrisiko) Høy risiko (> 20%
livsrisiko ) Livstidsrisiko er sjansen for at du vil ha visse typer kreft i livet ditt. Når du besøker legen din for kreftscreening, vil du bli klassifisert i en av de ovennevnte gruppene, basert på kjønn, alder, livsstil, miljø, rase og familiehistorie av kreft. For eksempel kan en femti år gammel mann som jobber på en fabrikk, bor i en sterkt forurenset by og røyker 10 sigaretter om dagen, være en del av høyrisikogruppen. Mennesker i forskjellige risikogrupper vil ha forskjellige kreftscreeningsprogrammer og kan starte screening i en tidligere alder eller kan ha hyppigere tester.

Det er viktig å se etter kreftundersøkelsesinstruksjoner i landet ditt for å sikre at legen din planlegger den rette kombinasjonen av kreftprøver. Noen tester gir deg kanskje ikke all bekreftelse du trenger, så det er veldig viktig å utføre riktige tester for å oppdage tegn på kreft så snart som mulig. Å bytte til flere tester enn du trenger vil bare føre til at du bruker mye unødvendig tid og penger.

Hvilke kreftprøver skal jeg gjøre?

Testen du skal bestå skal inneholde noe av eller alt av følgende:

  • Visuell undersøkelse av eventuelle lesjoner i kroppen, munnen, øynene, kjønnsorganene, etc.
    Palpasjonstest for å oppdage uvanlige knuter eller svulster i brystene, prostata, nakke og andre deler av kroppen.
  • Endoskopi, røntgen, magnetisk resonans (MR), CT-skanning, positronemisjonstomografi (PET) eller ultralydsskanning
  • Laboratorietester, som terrestrisk biologisk evaluering (BTA), blodprøver, utstryk, anti-ondartet antistofftest (AMAS) eller kreftmerkingstest.
  • Kreft kan slå til når du minst forventer det

Det er viktig å følge et religiøst kreftscreeningsprogram for å forhindre påvisning av kreft i kroppen din på et senere eller siste stadium. Alle vet at sjansene for å behandle kreft er lettere i de tidlige stadiene, så ikke ta unødvendige risikoer, vær arrogant og lat når det gjelder kreftprøving. Disse kreftprøvene kan spare deg for mye penger i det lange løp, og viktigst av alt, redde livet ditt.

Les også Får akkurat det jeg trenger for å behandle kreft